Direktlänk till inlägg 6 september 2014
Idag bakade jag ett gott knäckebröd som jag hittade recept på i Coops Mer Smak. Barnen hjälpte till båda två och blandade ingredienserna, så vi hade skoj tillsammans. Gillar man kummin gillar man det här brödet, för det blev verkligen hårt och krispigt. Vill man hellre ha fänfålsfrön på kan man ta det istället för kummin. Jag har kommit på att det verkligen blir gott med hembakat knäckebröd, samt att det är både lätt och går snabbt att göra. Föredrar helt klart det framför köpt bröd.
För en liten plåt knäckebröd:
1,25 dl filmjölk
1/2 tsk sirap
1/5 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 msk kummin
Blanda allt utom kummin och kavla ut på en plåt. Strö på kummin och kavla in det i degen. Grädda i ugn på 180 grader i ca 10 min. Sänk värmen till 140 grader och grädda i ca 10-15 min till, tills brödet blir riktigt hårt och krispigt.
Rekommenderas starkt att baka detta!
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
|||
8 |
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|