Direktlänk till inlägg 27 september 2014
Jag har matat min surdegsgrund sedan förra gången jag bakade surdegsbröd, så i går kväll gjorde jag i ordning degen för att jag i morse skulle kunna grädda den. Jag valde ett vanligt recept på surdegsbröd med grovt mjöl från www.hittarecept.se som jag sedan la till pekannötter i eftersom det är väldigt gott med nötter i bröd.
1/2 dl rågsurdegsgrund
3 dl vatten
5 dl grovt rågmjöl
3 dl rågsikt
2 tsk salt
0,75 dl krossade linfrön
0,75 dl hela pekannötter
På fredagkvällen blandade jag ihop allting utom pekannötterna. Degen fick jäsa med plastfolie över sig i rumstemperatur i ca 2 timmar. Jag strödde på lite rågsikt innan jäsning. Sedan knådade jag degen lite och hade på lite mer mjöl innan natten, då den fick kalljäsa i kylen. I morse tog jag ut den och la på plåt, stack i pekannötterna och lät den stå under bakduk i ca 1 timme innan den fick komma in i ugnen. Där fick den gräddas i ca 45 minuter på 230 grader. Innan jag gräddade den strödde jag på lite mjöl och snittade degen lite lätt. Brödet fick en väldigt hård skorpa, så jag penslade på lite vatten innan vi åt den. Det blev kanon! Jättegott och saftigt bröd!
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
|||
8 |
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|