Direktlänk till inlägg 4 oktober 2014

Källarfranska

Av Pernilla Nyberg - 4 oktober 2014 18:25

 

Idag blev det vanlig källarfranska. Gott, då jag inte äter vitt bröd så ofta, men lite tråkigt. Det är ju liksom inga konstiga saker i det och det känns väldigt vanligt. Det positiva är att det alltid går hem, hos både vuxna och barn. Vi hade gäster, av en gammal barndomsvän till mig med familj, och det känns som om det var väldigt uppskattat med källarfranska. Det är ju väldigt gott med vitt bröd till soppa. Jag hade lagat en god kräftsoppa till lunch som vi åt. 


För 25 st


50 g jäst

5 dl vatten

1 msk rapsolja

1/2 msk salt

4 dl rågsikt

ca 9 dl vetemjöl


Allt skall blandas och degen ska jäsa i 30 min under plastfolie. Jag hade nog bara i ca 8 dl vetemjöl och sparade resten till utbaket. Sedan skall bullar bakas och doppas i mjöl. Ha på plåt och jäs i ytterligare 30 min. Grädda i ca 10 min på 200 grader. Jag hämtade receptet från www.recept.nu, men recept på källarfranska hittar man i stort sett överallt där brödrecept finns och det ser snarlikt ut på alla ställen. Som sagt, gott med variation, men jag tycker det är mer spännande att baka ett bröd med fler ingredienser i och som jag inte har bakat tidigare. 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards