Direktlänk till inlägg 4 oktober 2014
Idag blev det vanlig källarfranska. Gott, då jag inte äter vitt bröd så ofta, men lite tråkigt. Det är ju liksom inga konstiga saker i det och det känns väldigt vanligt. Det positiva är att det alltid går hem, hos både vuxna och barn. Vi hade gäster, av en gammal barndomsvän till mig med familj, och det känns som om det var väldigt uppskattat med källarfranska. Det är ju väldigt gott med vitt bröd till soppa. Jag hade lagat en god kräftsoppa till lunch som vi åt.
För 25 st
50 g jäst
5 dl vatten
1 msk rapsolja
1/2 msk salt
4 dl rågsikt
ca 9 dl vetemjöl
Allt skall blandas och degen ska jäsa i 30 min under plastfolie. Jag hade nog bara i ca 8 dl vetemjöl och sparade resten till utbaket. Sedan skall bullar bakas och doppas i mjöl. Ha på plåt och jäs i ytterligare 30 min. Grädda i ca 10 min på 200 grader. Jag hämtade receptet från www.recept.nu, men recept på källarfranska hittar man i stort sett överallt där brödrecept finns och det ser snarlikt ut på alla ställen. Som sagt, gott med variation, men jag tycker det är mer spännande att baka ett bröd med fler ingredienser i och som jag inte har bakat tidigare.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 | 31 |
|||||
|