Direktlänk till inlägg 7 november 2014
Jag har aldrig tidigare gjort pumpasoppa. Vet inte om jag ens ätit pumpa i huvud taget så många gånger...? Gjorde i alla fall en jättegod pumpasoppa som hela familjen tyckte om. Alexander, som blir 2 år om en och en halv vecka åt 4 portioner, visserligen små, men ändå! Till soppan bakade vi ett jättegott pumpabröd som blev väldigt saftigt och gott. Mysig fredag med nybakat bröd var mums!
För ett litet bröd:
25 gram jäst
1,25 dl vatten
0,25 dl kesella
1 dl rivet äpple
2 dl riven pumpa
1/2 tsk salt
4,5 dl mjölmix
Lös upp jästen i vattnet och ha sedan i resten. Jäs i en timme. Ha på plåt, smörj lite vatten på brödet och ha på pumpakärnor. Låt jäsa i 30 min. In i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Klart! Värt att prova, jag lovar.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
|||
|