Direktlänk till inlägg 16 november 2014
Behövde fylla på lagret av hårt bröd och kunde inte låta bli ytterligare ett recept på ett krispigt fröknäcke. Alexander fyller 2 år på tisdag och efter att ha spenderat gårdagen på Junibacken i Stockholm fick dagens uppgift bli att baka fikabröd. Tycker inte det är lika kul som att baka matbröd, mest för att jag inte tycker att fikabröd är speciellt gott, men det blev både kladdkaka med tosca och kokos och morotskaka. Fröknäcket klämde jag in däremellan, men det är ju så smidigt att göra, så det är ingen belastning.
1 1/2 dl rågflingor
1 1/2 dl mjölmix
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl linfrön
2 krm salt
1 msk rapsolja
2 1/2 dl kokande vatten
Jag bandade allt innan jag hade i det kokande vattnet och rörde om. Den kladdiga degen hade jag på smörpapper. Tog ytterligare ett smörpapper ovanpå och kavlade ut degen så att den fick plats på en plåt. Efter att ha tagit bort det översta smörpappret skar jag rutor med en pizzaslicer och körde sedan in plåten i ugnen på 175 grader i ca 50 min. Brödet blev perfekt på alla punkter!
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
|||
|