Direktlänk till inlägg 11 mars 2015

Sirapslimpa

Av Pernilla Nyberg - 11 mars 2015 20:52

   

Denna limpa både ser ut och smakar som riktig skogaholmslimpa. Riktigt saftig och god. Detta bröd åt hela familjen, till och med min man, som annars bara äter bröd med vanligt vetemjöl utan någon minsta antydan till fibrer eller annan mjölsort. 


En liten limpa:


Dag 1 (förslagsvis på kvällen)

3/4 dl fint rågmjöl

1 dl kokhett vatten


Blanda skållningen och låt den stå och svalna i ca en timme. Rör sedan ihop skållningen med följande ingredienser:


2 krm jäst

2 dl kallt vatten

2 msk brödsirap

1 msk honung

3 dl rågsikt

3 dl vetemjöl

1 tsk salt


Kör i degblandare. Degen skall vara ganska trög. Täck med folie och ställ in i kylen.


Dag 2 (förslagsvis på morgonen, men det går bra kvällen efter också)

Ta upp degen på mjölat bakbord och dra ut degen till en kvadrat, ca 20 X 20 cm. Rulla sedan ihop degen till en avlång limpa och lägg skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och jäs i ca en timme i rumstemperatur. Grädda sedan limpan på 200 grader i ca 35 min. Pensla gärna brödet med lite smält smör innan det svalnar. Njut därefter av en riktigt god sirapslimpa man bara vill ha mer av . 





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards