Direktlänk till inlägg 30 maj 2015

Brytbröd med olika frön

Av Pernilla Nyberg - 30 maj 2015 20:43

   

Mors dag i morgon och min mor får då detta brytbröd, som jag själv tycker blev väldigt vackert. Man kan ju välja själv vilka frön man vill strö på, olika eller samma på dem alla. Jag tycker det ser lite roligare ut med olika frön. Jag tog pumpafrön, solroskärnor, linfrön, vallmofrön och sesamfrön, 


12 st bullar

3 dl vetemjöl

3 dl rågsikt

1/2 pkt torrjäst

0,5 dl havregryn

0,5 dl solroskärnor

1 tsk salt

0,5 msk sirap

1 msk rapsolja

2,5 dl 40 gradigt vatten


Blanda torrjästen i mjölet innan du har i övriga ingredienser. Kör i köksmaskin i några minuter och låt jäsa inplastat till dubbel storlek, ca 30 minuter. Forma sedan 12 släta bullar och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Tänk på att lägga dem tätt ihop om du vill ha ett brytbröd. Låt jäsa under bakduk ytterligare ca 30 minuter. Vispa upp ett ägg och pensla brödet med innan du toppar det med valfria frön. Grädda på 200 grader i ca 10 minuter. Brödet får väldigt fin färg av det penslade ägget. Detta är ett jättefint bröd att göra om man skall ha många gäster. Med fördel kan man då dubbla denna sats (ca 24 st är det som får plats på en plåt) och lägga som en triangel av brytbröden, för att få ett snyggt upplägg till gästerna som sedan bara kan bryta av sitt bröd.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards