Direktlänk till inlägg 7 juni 2015
Jag bara måste prova att göra ett knäcke med dessa ljuvliga pepparkakskryddor, även om det är helt fel årstid, och ja, resultatet blev ett gott knäckebröd med mycket smak av kanel och kryddnejlika.
En plåt
1 dl bovetemjöl
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl chiafrön
1 tsk salt
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk kryddnejlika
1/2 dl rapsolja
2 dl kokhett vatten
Blanda mjöl med alla frön och kryddor. Ha i olja och koka sedan upp vattnet för att även blanda i det. Smeten är mycket lätt att bara trycka ut på bakplåtspapper, så att det täcker en hel plåt. Skär i bitar innan gräddning på 175 grader i drygt 20 minuter.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | ||||||||
|