Direktlänk till inlägg 20 juni 2015
Detta fantastiska knäcke hade vi med till midsommarfirandet och det gick åt som bara den. Både vuxna och barn knaprade på av knäcket. Rosmarinen gjorde pricken över i, det var verkligen supergott, och det bästa av allt, enklare knäcke tror jag inte går att baka.
För en plåt
2 dl majsmjöl
1/2 dl vetekli
1 dl linfrön
1 tsk salt
1 msk rosmarin
1/2 dl rapsolja
2 dl kokhett vatten
Blanda allt med det kokande vattnet sist. Smeta ut på bakplåtspapper. Lägg ut ett papper ovanpå och kavla. Det här knäcket är lätt och smidigt att kavla ut tunnt, vilket gör det riktigt krispigt och gott. Sporra ut så stora bitar som önskas. Grädda sedan på 200 grader i ca 15 minuter, men ha koll på ugnen, alla ugnar ör olika och det är lätt att det blir för brännt om man inte ser till det. Är knäcket lite segt när det svalnat något är det bara att stoppa in det en stund i ugnen igen. Ev kan man bryta itu bitarna och vända på dem.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | ||||||||
|