Direktlänk till inlägg 23 juni 2015

Pinnbröd med oregano, parmaskinka och rostad paprika

Av Pernilla Nyberg - 23 juni 2015 19:15

 

Det blev överraskande gott, då jag inte alls hade några förväntningar på detta. Tyckte mest att det var kul att prova när vi ändå hade besök av våra vänner och skulle grilla massa gott igår. Pinnbröd tar ju en tillbaka i tankarna till lågstadiet på skolutflykterna, när vi grillade just pinnbröd. Med lite tillbehör i vore det hur gott som helst att ta med pinnbrödet på nästa utflykt och grilla över öppen eld. Vi la det dock på grillgallret, men det var kanongott med kyckling, nötkött, majskolv, halloumi, aubergine och en härligt fräsch grönsallad med fetaost till. 


10 st relativt små pinnbröd:

1 dl vetegroddar

4 dl fullkornsvetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

1 msk oregano

1/2 rostad röd paprika

5 skivor parmaskinka

1 msk rapsolja

2 dl vatten


Stek först den skurna paprikan i lite olja, alt rosta dem i ugn. Låt dem kallna. Skär skinkan i strimlor och blanda sedan samman alla ingredienser. Dela degen i så många pinnbröd du vill göra och rulla ut varje degbit till en liten korv innan du snurrar den runt en grillpinne. Perfekt tillbehör nu i sommar när ni grillar eller är ute i skogen med barnen och vill grilla bröd. Mina barn älskade detta! 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards