Direktlänk till inlägg 23 juni 2015
Det blev överraskande gott, då jag inte alls hade några förväntningar på detta. Tyckte mest att det var kul att prova när vi ändå hade besök av våra vänner och skulle grilla massa gott igår. Pinnbröd tar ju en tillbaka i tankarna till lågstadiet på skolutflykterna, när vi grillade just pinnbröd. Med lite tillbehör i vore det hur gott som helst att ta med pinnbrödet på nästa utflykt och grilla över öppen eld. Vi la det dock på grillgallret, men det var kanongott med kyckling, nötkött, majskolv, halloumi, aubergine och en härligt fräsch grönsallad med fetaost till.
10 st relativt små pinnbröd:
1 dl vetegroddar
4 dl fullkornsvetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk oregano
1/2 rostad röd paprika
5 skivor parmaskinka
1 msk rapsolja
2 dl vatten
Stek först den skurna paprikan i lite olja, alt rosta dem i ugn. Låt dem kallna. Skär skinkan i strimlor och blanda sedan samman alla ingredienser. Dela degen i så många pinnbröd du vill göra och rulla ut varje degbit till en liten korv innan du snurrar den runt en grillpinne. Perfekt tillbehör nu i sommar när ni grillar eller är ute i skogen med barnen och vill grilla bröd. Mina barn älskade detta!
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | ||||||||
|