Direktlänk till inlägg 30 juni 2015
Det fröknäcke jag tidigare bakat med bara frön och ägg i har varit slut ett tag och eftersom jag tycker det är ett så jättegott knäckebröd provade jag en variant av det idag. Ett knäckebröd av enbart fröer, lite olja och vatten. Valfri eller ingen kryddning kan tilläggas. De fröer jag valde idag var:
för två plåtar
2 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl chiafrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 tsk salt
2 msk rapsolja
3 dl vatten
Blanda samman alla ingredienser och låt stå i kylen i minst 6 timmar. Ett bra förslag är att blanda detta på kvällen för att på morgonen kunna grädda knäcket. Fröna suger åt sig vätskan och linfröna bidrar till att det blir lite kletigt. Bred ut smeten på bakplåtspapper och sporra bitar av det. På min ena plåt valde jag att ha på lite kummin. Grädda på 200 grader i ca 15 minuter. Fröerna blir som rostade av gräddningen, så det är riktigt knaprigt och gott. Suveränt bara som snacks om man vill. Det negativa med detta knäcke är att det är väldigt skört. Det höll ihop mycket bättre när jag hade ägg i smeten. Smakmässigt ingen skillnad, men det kan vara svårt att bre detta knäcke utan att det går sönder. I alla fall om man har det så tunnt som jag hade.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | ||||||||
|