Direktlänk till inlägg 1 augusti 2015

Barkis

Av Pernilla Nyberg - 1 augusti 2015 13:57

 

Igår kväll åt vi kräftor med syster och sambo. Jag verkligen ÄLSKAR kräftor. Hur gott det än är med västerbottenostpaj (och kräftpaj som jag också gjorde) så hoppar jag över det när det finns kräftor. Självklart hade jag bakat bröd till kräftorna. Det var verkligen populärt, allt gick åt, och jag fick sno åt mig en kant på slutet för att kunna få chansen att smaka på det. I sjävla verket åt alla bara för att det var gott på slutet och inte för att de var hungriga. Kul i alla fall att alla gillade det. 


En normalstor franska 

25 g jäst

2,5 dl ljummet vatten

1 tsk salt

1 tsk honung

15 g mjukt smör

5 dl vetemjöl + en del till utbakningen


Lös först upp jästen i vattnet innan övriga ingredienser blandas i. Kör i maskin i ca 5 minuter innan degen läggs under bakduk för att jäsa i ca en timme. Ta sedan upp degen, knåda och forma en limpa. Jag fick tillsätta ganska mycket mjöl för att den inte skulle vara alltför kladdig. Ha upp limpan på plåt, ha över bakduk och låt jäsa ytterligare en timme. Gör några snitt i brödet, pensla med vatten och strö på vallmofrön. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter. Det här brödet ser exakt ut som det man kan köpa i affären och jag tror det är godast alldeles färskt. Fast väljer man att rosta det dagen efter tror jag det är kanongott det med. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards