Direktlänk till inlägg 22 augusti 2015
Första brödbaket efter utomlandssemestern blev ett knaprigt och gott Kumminknäcke. Jag smällde ihop det innan frukosten efter löprundan, som tyvärr inte gick enligt plan idag. Jag sprang i skogen och råkade snava på en sten. Ena knät blev uppskrapat, men jag tror inte det är någon fara med knät. Fint väder idag med och vi passar på att njuta här hemma. Ikväll blir det kräftskiva hos grannarna. Mums med kräftor!
Här kommer receptet för två plåtar knäcke.
1 dl dinkelflingor
1 dl fullkornsvetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 msk kummin
2 msk chiafrön
1/2 dl rapsolja
1 dl vatten
1 msk honung
1 tsk salt
Dela degen på hälften och kavla ut den på varsin plåt med bakplåtspapper både under och över. Sporra ut bitar om du vill innan gräddning på 175 grader i ca 15-20 minuter. Det är extra gott om man lyckas kavla knäcket riktigt tunnt.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|