Direktlänk till inlägg 16 oktober 2015

Nötknäcke

Av Pernilla Nyberg - 16 oktober 2015 07:44

 

Detta väldigt goda nötknäcke är verkligen värt att prova på att göra. Supergott bara som tilltugg denna fredagkväll kanske?! Gott även till frukost, tapas, mellanmål, middag eller varför inte till soppan.


För ca 1,5 plåtar eller 2 små:

1 dl hackade hasselnötter

1 dl hackade sötmandlar

1 dl linfrön

1 dl sesamfrön

2 dl kruskakli

2 dl majsmjöl

1,5 tsk salt

1 dl rapsolja

2 dl kokande vatten


Hacka eller mal nötterna och blanda samman alla ingredienserna. Häll på det kokande vattnet sist. Det går jättebra att bara trycka ut smeten på två bakplåtspapper med en slickepott eller liknade. Jag sporrade ut bitar av det innan jag gräddade det och jag tror det är en bra idé att verkligen göra det i förväg med detta knäcke, då det blev en aning skört, så det är lätt att det bara blir småbitar om man fösöker bryta det i efterhand. För mig blev det 2 lite mindre plåtar, men trycker man ut det över precis hela första plåten skulle jag tippa på att det blir en och en halv plåt på detta recept. Grädda i ca 20 minuter på 175 grader, men som vanligt är det viktigt att hålla koll på ugnen. Det kan gå fort!


Blev verkligen jättegott med nötter i knäcket!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards