Direktlänk till inlägg 25 oktober 2015
Lagom till Halloween tycker jag ni ska baka detta fantastiska bröd med butternutpumpa i. Det som blev över av pumpan gjorde jag soppa på. Jättegod kombo! Lilla Alexander, den yngsta sonen på snart 3 år, älskade både brödet och soppan. Jag tror det blev 4 (visserligen ganska små) portioner soppa och 3 skivor bröd. Johannes valde bort soppan, men tyckte att brödet var jättegott. Receptet kommer här:
1 bröd
25 g jäst
1 1/2 dl ljummet vatten
175 g riven pumpa (jag hade som sagt butternut)
1 tsk salt
1 msk honung
1/2 dl fiberhavregryn
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl fullkornsdinkel
3 dl dinkelsikt
Lös först upp jästen i vattnet. Kör sedan samman alla ingredienser i bakmaskin några minuter. Låt jäsa under bakhandduk i en timme. Forma sedan degen till en stor rund boll och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Ha på handduken igen och låt jäsa i ytterligare 30 min. Pensla på lite vatten och ha på lite pumpakärnor. Grädda sedan i mitten av ugnen på 200 grader i ca 40 minuter.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 | 29 |
30 | 31 |
||||
|