Direktlänk till inlägg 4 februari 2016
Det här är ett knäckebröd helt i min smak. Jag älskar ost och parmesan ger knäcket en väldigt smakrik karaktär. Det går givetvis att välja en mildare ost om man föredrar det. Dessutom går det jättebra att byta ut mjölet mot något glutenfritt om man vill.
En plåt
2 dl kornmjöl
1/4 dl solroskärnor
1/4 dl pumpakärnor
1/2 dl chiafrön
3/4 dl hela linfrön
3/4 dl sesamfrön
1 tsk salt
1 tsk ingefära
2 msk rapsolja
25 gram finriven parmesanost
2 1/2 dl kokhett vatten
Blanda alla torra ingredienser och riven ost i en skål. Rör i olja och kokande vatten. Häll ut på ett bakplåtspapper på en plåt, lägg ett bakplåtspapper över och kavla tunnt. Skär ut bitar och grädda på 175 grader i ca 30 minuter.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
|||||||||
|