Direktlänk till inlägg 21 februari 2016
Här följer ett recept på ett väldigt kryddigt knäckebröd, som dessutom är glutenfritt. Väldigt gott!
En plåt
gröt av 1/2 dl helt bovete
1/2 dl boveteflingor
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 tsk salt
1 msk paprikapulver
1 msk chilipulver
2 msk rapsolja
2 dl bovetemjöl
2 dl kokhett vatten
Börja med att koka upp gröten enligt förpackningen. Gröten ska koka i ca 10 minuter och svälla ytterligare lika länge. Blanda sedan gröten med övriga ingredienser. Smeten går lätt att trycka ut på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av en slickepott eller liknande. Skär gärna bitar i förväg. Grädda knäcket på 175 grader i ca 35 minuter.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
|||||||||
|