Direktlänk till inlägg 5 mars 2016
Lördagsfrukosten bestod av ett gott långpannebröd som jag gjorde i ordning degen till, i går kväll.
En liten långpanna
25 gram jäst
2,5 dl mjölk
1 msk honung
0,5 msk salt
0,5 dl hela linfrön
2,5 dl rågsikt
2 dl siktat dinkelmjöl
1,5 dl fullkornsvetemjöl
Lös upp jästen i mjölken och blanda sedan alla ingredienser, gärna med degblandare. Ha upp degen i en liten långpanna med bakplåtspapper. Jag använde en vanlig gratängform. Skär degen i 12 rutar och plasta in långpannan. Ställ in formen i kylen, över natten eller i ca 8-12 timmar. Ta ut den en timme innan den ska gräddas och låt stå i rumstemperatur. Grädda brödet på 200 grader i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Ett enkelt väldigt gott frukostbröd som älskas av både barn och vuxna. Arbetsinsatsen för detta bröd är minimal och de olika mjölsorterna gör det smakrikt.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 |
31 | ||||||
|