Direktlänk till inlägg 8 mars 2016
Det här är ett helt fantastiskt gott knäckebröd med rostade frön och nötter som ger en härlig smak.
En plåt
1/6 pkt jäst
2 dl ljummet vatten
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl rostade solroskärnor
1/2 dl hackade och rostade hasselnötter
1 1/2 dl majsmjöl
1/2 tsk salt
2 1/2 dl phylliumfröskal
Blanda jästen med vattnet i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Lägg plastfolie över och låt svälla i 50 minuter. Stjälp upp degen mellan två bakplåtspapper och tryck först ut den med händerna. Kavla den därefter tunt. Ta bort det översta bakplåtspappret och lägg på en bakduk istället. Låt jäsa i 30 minuter. Skär knäcket i så stora bitar som önskas och grädda på 175 grader i ca 25 minuter.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 |
31 | ||||||
|