Direktlänk till inlägg 19 mars 2016
Det här blev ett riktigt hårt och knaprigt knäckebröd som barnen knaprade på hela förmiddagen. (Kanske i väntan på att få äta godis efter lunch....) Knäcket ska jäsa och kavlas varje bit för sig, så det är ett lite mer avancerat knäckebröd än de jag vanligtvis föredrar att göra. Dock inte så avancerat att inte även nybörjare kan göra det.
24 runda knäckebröd
2,5 dl filmjölk
1/8 pkt jäst
1/2 msk hel anis
1 tsk salt
2,5 dl kornmjöl
2 dl rågsikt
Värm filmjölken så att den bli lite ljummen och blanda ut jästen i filen. Tillsätt anis, salt och kornmjöl. Blanda väl. Tillsätt rågsikt och arbeta degen, gärna med degblandare, tills den släpper bunkens kanter. Jäs under bakduk i en timme. Efter jäsning, dela degen i 24 bitar och kavla ut varje bit till en rund platt kaka genom att tillsätta lite mer mjöl. Ha upp på plåt med bakplåtspapper och nagga dem väl. Grädda i ca 5 minuter på 225 grader, vänd sedan på dem och grädda ytterligare ett par minuter. Vänd dem sedan igen och kolla om de känns klara. De ska vara lite bruna runt kanterna och hårda även i mitten. Är de lite mjuka kan man låta dem efterforska i ugnen när man stängt av. Passa knäcket noga när de är i ugnen, för det går fort!
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 |
31 | ||||||
|