Direktlänk till inlägg 24 mars 2016
Den här limpan är supergod och blir oerhört smakrik av kummin. Kummin kan bytas ut mot anis eller fänkål, eller kan helt uteslutas om så önskas.
En limpa
1 msk rostad kummin
1,5 dl rågsikt
2,5 dl kokhett vatten
25 g jäst
1/3 dl ljummet vatten
1/2 tsk salt
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl brödsirap
3 dl rågsikt
Rosta kummin i en torr stekpanna. Blanda kummin med rågsikt. Koka upp vatten och häll i det under omrörning. Täck med bakduk och låt stå i rumstemperatur i 4-5 timmar. Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt råggröten från ovan och resterande ingredienser. Jäs övertäckt med bakduk i 2 timmar. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma den till en limpa. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pudra över lite mjöl och låt jäsa i en timme till med bakduk över. Pensla med lite sirap blandat med vatten och grädda på 200 grader i ca 30 minuter.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 |
31 | ||||||
|