Direktlänk till inlägg 31 mars 2016
Det här är ett gott saftigt bröd som vi hade på påskbordet.
Ett stort bröd eller två små
25 gram jäst
6 dl ljummet vatten
2 dl grahamsmjöl
1 1/2 tsk salt
12-13 dl vetemjöl
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt sedan resterande ingredienser. Arbeta degen i maskin tills den släpper bunkens kanter. Täck med plastfolie och låt vila i kylen i 5-6 timmar. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rund platta, eller dela den på två och kavla ut dem var för sig om du vill göra två bröd. Rulla ihop den/dem från långsidan och lägg på plåt med bakplåtspapper. Fäst ändarna till en krans. Skär några fina snitt i brödet och låt jäsa under bakduk i en timme, i rumstemperatur. Grädda brödet på 200 grader i ca 30 minuter. Pensla med lite vatten och du har ett härligt nybakat bröd att sätta tänderna i.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 |
31 | ||||||
|