Direktlänk till inlägg 17 april 2016

Surdegslimpa med äpple

Av Pernilla Nyberg - 17 april 2016 14:35

 



Det känns som om det var ett tag sedan jag gjorde surdegsbröd, så förra veckan startade jag upp en rågsurdeg. Av den gjorde jag sedan ett jättegott bröd. Jag älskar verkligen surdegsbröd och det här brödet blev jättegott.


En limpa

3,5 dl vatten

1/2 dl hela linfrön

1/2 dl kruskakli

1/2 dl grovt rågmjöl

1/2 dl rågkross


Koka upp detta till en gröt och låt puttra några minuter. Låt gröten svalna och blanda ner 1/2 dl surdeg i den. Ha plastfolie över och låt stå över natten, i rumstemperatur. Blanda sedan ner nedanstående ingredienser.


1 tsk salt

4 dl fullkornsdinkelmjöl

4 dl siktad dinkelmjöl

1 skalat och grovrivet äpple


Kör degen i degblandare några minuter och häll upp den i en smord brödform eller med bakplåtspapper i. Jäs i en timme. Skåra några snitt i brödet och strö på solroskärnor och lite linfrön. Grädda på 225 grader i ungefär 30 minuter. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - Söndag 23 juli 09:06


    Limpan ska gräddas i nästan en timme, men annars är filmjölkslimpa ett bröd som går snabbt att göra och det är bara SÅÅÅ gott. Det här blir ett väldigt smakrikt bröd med de olika fröerna i, och väldigt saftigt. Bäst skivor får man såklart om...

Av Pernilla Nyberg - Onsdag 12 juli 17:09


    Det här är ett snabbt bröd du enkelt blandar ihop och gräddar i stekpannan för att snabbt få ett nygräddat bröd till frukost.   1 bröd 1 dl teffmjöl 1/2 dl krossat bovete 1 dl bovetemjöl 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 1 tsk fly...

Av Pernilla Nyberg - Lördag 8 juli 20:16


    Ibland är det enklaste det allra godaste. Jag säger bara: supergott, superenkelt och superknaprigt.    En plåt 1/2 dl dinkelflingor 1/2 dl solroskärnor 1/2 dl pumpakärnor 1/2 dl sesamfrön 1/2 dl linfrön 1 dl siktat dinkelmjöl...

Av Pernilla Nyberg - Måndag 26 juni 07:54


  Långjäst bröd ger en underbar smak och att det gräddas i en gryta gör att det får en fantastisk skorpa. Det är ett bröd det är enkelt att lyckas med. Lätt att baka och få ingredienser.   1 Bröd 1/4 pkt jäst 2,5 dl vatten 1 tsk salt 1...

Av Pernilla Nyberg - Fredag 23 juni 10:03


     Jag passar på att lägga in receptet på rågknäcket ifall någon har lite tid kvar nu på midsommarafton och vill göra detta knäckebröd.    2 små plåtar 1/4 pkt jäst 2,5 dl ljummet vatten 1/2 tsk salt 1 tsk mortlad anis och fänkål 1/...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bakahemma med Blogkeen
Följ bakahemma med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se