Direktlänk till inlägg 17 april 2016

Surdegslimpa med äpple

Av Pernilla Nyberg - 17 april 2016 14:35

 



Det känns som om det var ett tag sedan jag gjorde surdegsbröd, så förra veckan startade jag upp en rågsurdeg. Av den gjorde jag sedan ett jättegott bröd. Jag älskar verkligen surdegsbröd och det här brödet blev jättegott.


En limpa

3,5 dl vatten

1/2 dl hela linfrön

1/2 dl kruskakli

1/2 dl grovt rågmjöl

1/2 dl rågkross


Koka upp detta till en gröt och låt puttra några minuter. Låt gröten svalna och blanda ner 1/2 dl surdeg i den. Ha plastfolie över och låt stå över natten, i rumstemperatur. Blanda sedan ner nedanstående ingredienser.


1 tsk salt

4 dl fullkornsdinkelmjöl

4 dl siktad dinkelmjöl

1 skalat och grovrivet äpple


Kör degen i degblandare några minuter och häll upp den i en smord brödform eller med bakplåtspapper i. Jäs i en timme. Skåra några snitt i brödet och strö på solroskärnor och lite linfrön. Grädda på 225 grader i ungefär 30 minuter. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - Söndag 28 maj 11:39


                    Magsjukan är över och vi har haft några underbara dagar med både poolhäng och strandhäng. Snart väntar en ny vecka med jobb. Jag har inte varit där på en och en halv vecka så jag har verkligen fått semesterfeeling. In...

Av Pernilla Nyberg - Fredag 26 maj 09:31


  För er som älskar fröknäcke är det här ytterligare en god variant som jag gjort av min hemgjorda müsli och haft i kryddor. Fröna kan varieras efter eget önskemål, likaså kan kryddorna väljas efter tycke och smak. Jag tror även receptet kan följ...

Av Pernilla Nyberg - Fredag 19 maj 17:06


  Vilket underbart väder vi fått. Jag älskar värme, så det här passar mig perfekt. Johannes stackaren däremot spydde hela natten och har hållit sig inne i stort sett hela dagen. Han mår lite bättre nu och har fått i sig en glass och lite saftsoppa...

Av Pernilla Nyberg - Torsdag 18 maj 15:30


    Det här supergoda nötbrödet antingen gillar man eller ratar man. Jag älskar det, men det är ett speciellt bröd med enbart frön och nötter, olja och ägg.    Ett bröd 4 ägg 1 dl solroskärnor 1 dl pumpakärnor 1 dl hela linfrön 1 d...

Av Pernilla Nyberg - Måndag 15 maj 16:39


  Jag älskar knäckebröd, eller i alla fall när det är hembakat. Det här var riktigt gott och som tur var gjorde jag tre hela plåtar. Alexander och jag verkar vara av samma sort när det gäller smaker. Det är faktiskt intressant, för han har ingen l...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bakahemma med Blogkeen
Följ bakahemma med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se