Direktlänk till inlägg 17 april 2016

Surdegslimpa med äpple

Av Pernilla Nyberg - 17 april 2016 14:35

 



Det känns som om det var ett tag sedan jag gjorde surdegsbröd, så förra veckan startade jag upp en rågsurdeg. Av den gjorde jag sedan ett jättegott bröd. Jag älskar verkligen surdegsbröd och det här brödet blev jättegott.


En limpa

3,5 dl vatten

1/2 dl hela linfrön

1/2 dl kruskakli

1/2 dl grovt rågmjöl

1/2 dl rågkross


Koka upp detta till en gröt och låt puttra några minuter. Låt gröten svalna och blanda ner 1/2 dl surdeg i den. Ha plastfolie över och låt stå över natten, i rumstemperatur. Blanda sedan ner nedanstående ingredienser.


1 tsk salt

4 dl fullkornsdinkelmjöl

4 dl siktad dinkelmjöl

1 skalat och grovrivet äpple


Kör degen i degblandare några minuter och häll upp den i en smord brödform eller med bakplåtspapper i. Jäs i en timme. Skåra några snitt i brödet och strö på solroskärnor och lite linfrön. Grädda på 225 grader i ungefär 30 minuter. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - Måndag 20 nov 20:33


      I lördags fyllde Alexander 5 år och jag var tyvärr inte hemma och firade honom just den dagen. Istället var jag i Göteborg med det härliga tjejgänget som var i Palma tillsammans, i september. I maj åker de flesta av oss, och massa nya tje...

Av Pernilla Nyberg - Tisdag 14 nov 18:39


  Tomat och timjandoft i hela huset gjorde att barnen trodde jag gjorde pizza. Tyvärr inte, men de tyckte resultatet av det här knäckebrödet dög gott. Det blev inte mycket kvar efter vår måltid som förutom morotssoppa även bestod av pannkakor som ...

Av Pernilla Nyberg - Torsdag 9 nov 17:24


  Fröknäcke är helt fantastiskt gott. Nu provade jag att göra ett med enbart sesamfrön. Jag körde mandlar i en mixer så att det blev till ett mjöl, men man kan lika gärna köpa färdigt mandelmjöl. Knäcket blev lite skört, men jättegott!    En p...

Av Pernilla Nyberg - Söndag 5 nov 15:50


  Igår bakade jag detta supergoda Rågmaltsbröd. Rågmalt ger ett härligt tuggmotstånd och en god smakkaraktär. Eftersom jästiden är ganska lång tar det lite tid att få brödet färdigt. För mig, som är uppe med tuppen varje morgon, är det inget proble...

Av Pernilla Nyberg - Söndag 22 okt 14:23


  Den här veckan har jag låtit grodda bovete så att jag kunde göra detta bröd. Planering, ja. Arbetsinsats, minimal. Resultat, ett gott saftigt bröd om än inte det allra roligaste och bästa brödet jag gjort. Helt klart godkänt.    Ett bröd 3...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bakahemma med Blogkeen
Följ bakahemma med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se