Direktlänk till inlägg 20 april 2016
Barnen älskade det här brödet och åt upp nästan hela franskan till frukost. Det är ett väldigt lätt bröd att göra där alla ingredienser oftast finns hemma.
Ett stort bröd
25 gram jäst
25 gram margarin
2,5 dl mjölk
1 tsk honung
ca 5 dl vetemjöl + lite till utbakningen
Smula jästen i en bunke. Smält margarin och tillsätt mjölken. Det ska vara fingervarmt när det hälls över jästen. När jästen lösts upp, tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen kraftigt i degblandare tills den släpper bunkens kanter. Jäs i 30 min under bakduk. Stjälp upp degen på en mjölad bänk och knåda den smidig. Kavla ut den till en fyrkantig platta och rulla ihop den. Lägg den med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa i 40 min. Skär några snitt i brödet och pensla med mjölk. Strö över lite sesamfrön och grädda på 200 grader i ca 30 min.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
||||
|