Direktlänk till inlägg 21 maj 2016

Glutenfritt mandelknäcke

Av Pernilla Nyberg - 21 maj 2016 12:57

 

Det här knäckebrödet blir knaprigt och smakrikt eftersom det innehåller rostade fröer och hasselnötter. Det är jättegott och dessutom glutenfritt.


En plåt

1/4 pkt jäst

2 dl ljummet vatten

1/2 dl rostade pumpakärnor

1/2 dl rostade solroskärnor

1/2 dl hackade och rostade hasselnötter

1 1/2 dl malda sötmandlar

1/2 tsk salt

2 1/2 tsk phylliumhusk


Börja med att hacka hasselnötterna och rosta dem med pumpa- och solrosfrön i en torr stekpanna. Jag malde mandel, men det går lika bra att köpa mandelmjöl och ha i. Blanda samman alla ingredienser och ha på plastfolie. Låt svälla i 50 minuter. Stjälp upp smeten på ett bakplåtspapper och tryck ut smeten med en slickepott eller liknande. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut tunt. Ta bort det översta bakplåtspappret och lägg över en bakduk. Låt jäsa i 30 minuter. Skär ut bitar till önskad storlek och grädda i ca 25 minuter på 175 grader. Stäng av ugnen, men låt knäcket vara kvar tills det svalnat eller tills det är riktigt hårt. Jag gjorde mitt knäcke i går kväll och lät det stå kvar i ugnen över natten. De blev helt perfekta, men så lång tid behövs inte alls för att det här knäcket ska bli riktigt gott. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - Söndag 23 juli 09:06


    Limpan ska gräddas i nästan en timme, men annars är filmjölkslimpa ett bröd som går snabbt att göra och det är bara SÅÅÅ gott. Det här blir ett väldigt smakrikt bröd med de olika fröerna i, och väldigt saftigt. Bäst skivor får man såklart om...

Av Pernilla Nyberg - Onsdag 12 juli 17:09


    Det här är ett snabbt bröd du enkelt blandar ihop och gräddar i stekpannan för att snabbt få ett nygräddat bröd till frukost.   1 bröd 1 dl teffmjöl 1/2 dl krossat bovete 1 dl bovetemjöl 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 1 tsk fly...

Av Pernilla Nyberg - Lördag 8 juli 20:16


    Ibland är det enklaste det allra godaste. Jag säger bara: supergott, superenkelt och superknaprigt.    En plåt 1/2 dl dinkelflingor 1/2 dl solroskärnor 1/2 dl pumpakärnor 1/2 dl sesamfrön 1/2 dl linfrön 1 dl siktat dinkelmjöl...

Av Pernilla Nyberg - Måndag 26 juni 07:54


  Långjäst bröd ger en underbar smak och att det gräddas i en gryta gör att det får en fantastisk skorpa. Det är ett bröd det är enkelt att lyckas med. Lätt att baka och få ingredienser.   1 Bröd 1/4 pkt jäst 2,5 dl vatten 1 tsk salt 1...

Av Pernilla Nyberg - Fredag 23 juni 10:03


     Jag passar på att lägga in receptet på rågknäcket ifall någon har lite tid kvar nu på midsommarafton och vill göra detta knäckebröd.    2 små plåtar 1/4 pkt jäst 2,5 dl ljummet vatten 1/2 tsk salt 1 tsk mortlad anis och fänkål 1/...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bakahemma med Blogkeen
Följ bakahemma med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se