Direktlänk till inlägg 21 maj 2016

Glutenfritt mandelknäcke

Av Pernilla Nyberg - 21 maj 2016 12:57

 

Det här knäckebrödet blir knaprigt och smakrikt eftersom det innehåller rostade fröer och hasselnötter. Det är jättegott och dessutom glutenfritt.


En plåt

1/4 pkt jäst

2 dl ljummet vatten

1/2 dl rostade pumpakärnor

1/2 dl rostade solroskärnor

1/2 dl hackade och rostade hasselnötter

1 1/2 dl malda sötmandlar

1/2 tsk salt

2 1/2 tsk phylliumhusk


Börja med att hacka hasselnötterna och rosta dem med pumpa- och solrosfrön i en torr stekpanna. Jag malde mandel, men det går lika bra att köpa mandelmjöl och ha i. Blanda samman alla ingredienser och ha på plastfolie. Låt svälla i 50 minuter. Stjälp upp smeten på ett bakplåtspapper och tryck ut smeten med en slickepott eller liknande. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut tunt. Ta bort det översta bakplåtspappret och lägg över en bakduk. Låt jäsa i 30 minuter. Skär ut bitar till önskad storlek och grädda i ca 25 minuter på 175 grader. Stäng av ugnen, men låt knäcket vara kvar tills det svalnat eller tills det är riktigt hårt. Jag gjorde mitt knäcke i går kväll och lät det stå kvar i ugnen över natten. De blev helt perfekta, men så lång tid behövs inte alls för att det här knäcket ska bli riktigt gott. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - Måndag 20 nov 20:33


      I lördags fyllde Alexander 5 år och jag var tyvärr inte hemma och firade honom just den dagen. Istället var jag i Göteborg med det härliga tjejgänget som var i Palma tillsammans, i september. I maj åker de flesta av oss, och massa nya tje...

Av Pernilla Nyberg - Tisdag 14 nov 18:39


  Tomat och timjandoft i hela huset gjorde att barnen trodde jag gjorde pizza. Tyvärr inte, men de tyckte resultatet av det här knäckebrödet dög gott. Det blev inte mycket kvar efter vår måltid som förutom morotssoppa även bestod av pannkakor som ...

Av Pernilla Nyberg - Torsdag 9 nov 17:24


  Fröknäcke är helt fantastiskt gott. Nu provade jag att göra ett med enbart sesamfrön. Jag körde mandlar i en mixer så att det blev till ett mjöl, men man kan lika gärna köpa färdigt mandelmjöl. Knäcket blev lite skört, men jättegott!    En p...

Av Pernilla Nyberg - Söndag 5 nov 15:50


  Igår bakade jag detta supergoda Rågmaltsbröd. Rågmalt ger ett härligt tuggmotstånd och en god smakkaraktär. Eftersom jästiden är ganska lång tar det lite tid att få brödet färdigt. För mig, som är uppe med tuppen varje morgon, är det inget proble...

Av Pernilla Nyberg - Söndag 22 okt 14:23


  Den här veckan har jag låtit grodda bovete så att jag kunde göra detta bröd. Planering, ja. Arbetsinsats, minimal. Resultat, ett gott saftigt bröd om än inte det allra roligaste och bästa brödet jag gjort. Helt klart godkänt.    Ett bröd 3...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bakahemma med Blogkeen
Följ bakahemma med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se