Direktlänk till inlägg 30 maj 2016

Grovt lingonbröd

Av Pernilla Nyberg - 30 maj 2016 18:50

 


Lingonsylten försvinner i och med gräddningen, så det varken syns eller känns. Däremot bidrar det till ett oerhört saftigt bröd. Jag verkligen älskar det här brödet! 


2 bröd

1 dl vetekross

1/2 dl hela linfrön

1/2 dl kruskakli

3+2 dl vatten

25 gram jäst

1 1/2 dl lingonsylt (jag använde sylt utan tillsatt socker)

1 1/2 tsk salt

ca 10 dl fullkornsvetemjöl


Blanda vetekross, linfrön och kruskakli i en bunke. Koka upp 3 dl vatten och häll över. Låt svalna. Smula ner jästen i 2 dl vatten och blanda i skållningen och övriga ingredienser. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa i kylskåp över natten med plastfolie över. Om du vill kan du lösa upp jästen i ljummet vatten och jäsa i rumstemperatur i 40 minuter. Använd då 50 gram jäst. Baka ut till 2 avlånga bröd, gör några snitt, strö över lite mjöl och jäs i 40 minuter under bakduk i rumstemperatur. Grädda på 200 grader i ca 30 minuter. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - Söndag 23 juli 09:06


    Limpan ska gräddas i nästan en timme, men annars är filmjölkslimpa ett bröd som går snabbt att göra och det är bara SÅÅÅ gott. Det här blir ett väldigt smakrikt bröd med de olika fröerna i, och väldigt saftigt. Bäst skivor får man såklart om...

Av Pernilla Nyberg - Onsdag 12 juli 17:09


    Det här är ett snabbt bröd du enkelt blandar ihop och gräddar i stekpannan för att snabbt få ett nygräddat bröd till frukost.   1 bröd 1 dl teffmjöl 1/2 dl krossat bovete 1 dl bovetemjöl 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 1 tsk fly...

Av Pernilla Nyberg - Lördag 8 juli 20:16


    Ibland är det enklaste det allra godaste. Jag säger bara: supergott, superenkelt och superknaprigt.    En plåt 1/2 dl dinkelflingor 1/2 dl solroskärnor 1/2 dl pumpakärnor 1/2 dl sesamfrön 1/2 dl linfrön 1 dl siktat dinkelmjöl...

Av Pernilla Nyberg - Måndag 26 juni 07:54


  Långjäst bröd ger en underbar smak och att det gräddas i en gryta gör att det får en fantastisk skorpa. Det är ett bröd det är enkelt att lyckas med. Lätt att baka och få ingredienser.   1 Bröd 1/4 pkt jäst 2,5 dl vatten 1 tsk salt 1...

Av Pernilla Nyberg - Fredag 23 juni 10:03


     Jag passar på att lägga in receptet på rågknäcket ifall någon har lite tid kvar nu på midsommarafton och vill göra detta knäckebröd.    2 små plåtar 1/4 pkt jäst 2,5 dl ljummet vatten 1/2 tsk salt 1 tsk mortlad anis och fänkål 1/...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bakahemma med Blogkeen
Följ bakahemma med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se