Direktlänk till inlägg 30 maj 2016

Grovt lingonbröd

Av Pernilla Nyberg - 30 maj 2016 18:50

 


Lingonsylten försvinner i och med gräddningen, så det varken syns eller känns. Däremot bidrar det till ett oerhört saftigt bröd. Jag verkligen älskar det här brödet! 


2 bröd

1 dl vetekross

1/2 dl hela linfrön

1/2 dl kruskakli

3+2 dl vatten

25 gram jäst

1 1/2 dl lingonsylt (jag använde sylt utan tillsatt socker)

1 1/2 tsk salt

ca 10 dl fullkornsvetemjöl


Blanda vetekross, linfrön och kruskakli i en bunke. Koka upp 3 dl vatten och häll över. Låt svalna. Smula ner jästen i 2 dl vatten och blanda i skållningen och övriga ingredienser. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa i kylskåp över natten med plastfolie över. Om du vill kan du lösa upp jästen i ljummet vatten och jäsa i rumstemperatur i 40 minuter. Använd då 50 gram jäst. Baka ut till 2 avlånga bröd, gör några snitt, strö över lite mjöl och jäs i 40 minuter under bakduk i rumstemperatur. Grädda på 200 grader i ca 30 minuter. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - Måndag 20 nov 20:33


      I lördags fyllde Alexander 5 år och jag var tyvärr inte hemma och firade honom just den dagen. Istället var jag i Göteborg med det härliga tjejgänget som var i Palma tillsammans, i september. I maj åker de flesta av oss, och massa nya tje...

Av Pernilla Nyberg - Tisdag 14 nov 18:39


  Tomat och timjandoft i hela huset gjorde att barnen trodde jag gjorde pizza. Tyvärr inte, men de tyckte resultatet av det här knäckebrödet dög gott. Det blev inte mycket kvar efter vår måltid som förutom morotssoppa även bestod av pannkakor som ...

Av Pernilla Nyberg - Torsdag 9 nov 17:24


  Fröknäcke är helt fantastiskt gott. Nu provade jag att göra ett med enbart sesamfrön. Jag körde mandlar i en mixer så att det blev till ett mjöl, men man kan lika gärna köpa färdigt mandelmjöl. Knäcket blev lite skört, men jättegott!    En p...

Av Pernilla Nyberg - Söndag 5 nov 15:50


  Igår bakade jag detta supergoda Rågmaltsbröd. Rågmalt ger ett härligt tuggmotstånd och en god smakkaraktär. Eftersom jästiden är ganska lång tar det lite tid att få brödet färdigt. För mig, som är uppe med tuppen varje morgon, är det inget proble...

Av Pernilla Nyberg - Söndag 22 okt 14:23


  Den här veckan har jag låtit grodda bovete så att jag kunde göra detta bröd. Planering, ja. Arbetsinsats, minimal. Resultat, ett gott saftigt bröd om än inte det allra roligaste och bästa brödet jag gjort. Helt klart godkänt.    Ett bröd 3...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bakahemma med Blogkeen
Följ bakahemma med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se