Direktlänk till inlägg 26 juli 2016
Det här fröknäcket är supergott och väldigt enkelt att göra. Jag valde att smaksätta med kummin, men det går lika bra med brödkryddor, pomerans, annan krydda eller helt naturell.
En plåt
1,5 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1/2 dl hela linfrön
1 dl chiafrön
2 msk kruskakli
1 msk psylliumfrön
2,5 dl vatten
0,5 tsk salt
1 msk hel kummin
Topping
sesamfrön och ev flingsalt
Blanda snabbt ihop alla ingredienser och tryck på en gång ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt med hjälp av en slickepott. Den får inte vara alltför tunn, då går knäcket lätt sönder. Toppa med sesamfrön och ev flingsalt. Skär ut bitar och grädda knäcket på varmluft i ca 50 minuter på 175 grader.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
|||||||
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
|||
|