Direktlänk till inlägg 19 oktober 2016
Detta supergoda knäcke försvann snabbt från faten när jag hade med det till kontoret i måndags. Turligt nog hade jag gjort en plåt till oss själva hemma, som jag fortfarande har kvar av, mest av den anledningen att vi har andra olika knäcken kvar av som jag gjort sedan tidigare. För det här var verkligen gott! Det blir knaprigt och lite sött av fikonen.
2 plåtar
2 dl hela linfrön
2 dl solroskärnor
2 dl pumpakärnor
1,5 tsk salt
5 hackade torkade fikon
2 dl soyamjöl
2 dl havremjöl
1 dl rapsolja
3 dl kokande vatten
Knäcket är enkelt att göra. Hacka fikonen till lite mindre bitar och blanda alla ingredienser med det kokande vattnet sist. Fördela smeten på två bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut smeten. Det är lätt att få det tunt på detta vis utan att det kladdar mot kaveln. Ta bort det översta bakplåtspappret och skär ut så stora bitar som önskas. Lägg på plåt. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 35 minuter. Som vanligt är det viktigt att ha koll på ugnen under gräddningen eftersom alla ugnar är olika.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
31 |
|||||||||
|