Direktlänk till inlägg 30 oktober 2016
Jag kan tycka att det finns goda glutenfria bröd, men att ändå "vanliga" bröd är mycket godare. Det här brödet är glutenfritt, men absolut lika gott som vilket bröd som helst. Lingonsylten gör det saftigt och fröerna det smakrikt.
6 småbröd
1 dl krossat bovete
1 dl bovetemjöl
1 dl sojamjöl
1/2 msk fiberhusk
1/2 dl hela linfrön
1 msk chiafrön
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
1/2 dl lingonsylt (jag använde sylt utan socker)
1 1/2 dl filmjölk
1 msk brödsirap
Skölj det krossade bovetet i vatten innan det blandas med övriga ingredienser. Häll smeten i 6 små formar. Låt svälla i 10 minuter. Strö över lite bovetemjöl och grädda på 175 grader i runt 40 minuter.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
31 |
|||||||||
|