Direktlänk till inlägg 15 januari 2017

Kryddiga frukostfrallor med blåmögelost

Av Pernilla Nyberg - Söndag 15 jan 14:05

 

Lyxfrukost! Speciellt för en ostälskare som jag. Frukostfrallor med mild smak av blåmögelost och koriander. Vi var på bröllop igår och att starta dagen på annat vis än med nybakat bröd finns väl inte. Blåmögelost kan givetvis bytas ut mot vilken annan ost som helst, eller uteslutas helt.


16 frallor

25 gram jäst

3 dl ljummet vatten

2 msk rapsolja

2 msk honung

1 tsk koriander

1 tsk salt

1 dl rågkross

1 dl grovt rågmjöl

6 dl rågsikt

2 dl riven blåmögelost 


Blanda jäst och vatten i en bunke. Tillsätt olja, honung, kryddor, kross och rågmjöl. Blanda i rågsikt och ost. Arbeta degen i ca 5 minuter. Jäs med plastfolie över i kylen över natten. Stjälp upp degen på en mjölad bänk. Knåda den kraftigt. Baka ut till 16 avlånga bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och jäs i en timme. Skär en skåra i varje bulle, pensla med vatten och strö över lite rågmjöl. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - Måndag 20 nov 20:33


      I lördags fyllde Alexander 5 år och jag var tyvärr inte hemma och firade honom just den dagen. Istället var jag i Göteborg med det härliga tjejgänget som var i Palma tillsammans, i september. I maj åker de flesta av oss, och massa nya tje...

Av Pernilla Nyberg - Tisdag 14 nov 18:39


  Tomat och timjandoft i hela huset gjorde att barnen trodde jag gjorde pizza. Tyvärr inte, men de tyckte resultatet av det här knäckebrödet dög gott. Det blev inte mycket kvar efter vår måltid som förutom morotssoppa även bestod av pannkakor som ...

Av Pernilla Nyberg - Torsdag 9 nov 17:24


  Fröknäcke är helt fantastiskt gott. Nu provade jag att göra ett med enbart sesamfrön. Jag körde mandlar i en mixer så att det blev till ett mjöl, men man kan lika gärna köpa färdigt mandelmjöl. Knäcket blev lite skört, men jättegott!    En p...

Av Pernilla Nyberg - Söndag 5 nov 15:50


  Igår bakade jag detta supergoda Rågmaltsbröd. Rågmalt ger ett härligt tuggmotstånd och en god smakkaraktär. Eftersom jästiden är ganska lång tar det lite tid att få brödet färdigt. För mig, som är uppe med tuppen varje morgon, är det inget proble...

Av Pernilla Nyberg - Söndag 22 okt 14:23


  Den här veckan har jag låtit grodda bovete så att jag kunde göra detta bröd. Planering, ja. Arbetsinsats, minimal. Resultat, ett gott saftigt bröd om än inte det allra roligaste och bästa brödet jag gjort. Helt klart godkänt.    Ett bröd 3...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bakahemma med Blogkeen
Följ bakahemma med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se