Direktlänk till inlägg 30 januari 2017

Gluten- och laktosfritt rotfruktsbröd

Av Pernilla Nyberg - Måndag 30 jan 18:51

 

Är du känslig för gluten och laktos är det här brödet ett tips på ett riktigt gott och saftigt bröd. Det är både morot och palsternacka i, som ger brödet dess saftighet och dess goda smak. Att det dessutom kalljäser gör det busenkelt att göra.


En liten långpanna 

25 gram jäst

5 dl ljummet vatten

1 msk honung

1 msk rapsolja

1 tsk salt

1 dl grovriven morot

1 dl grovriven palsternacka

1/2 dl boveteflingor

1/2 dl chiafrön

1 dl majsmjöl

1 dl bovetemjöl

2 dl sojamjöl


Lös upp jästen i ljummet vatten och kör sedan ihop det med övriga ingredienser i en degblandare. Låt stå med plastfilm över i kylskåp över natten. Ta fram det på morgonen och tryck ut degen i en långpanna. Låt jäsa med bakduk över i en timme. Pensla på lite vatten och strö över valfria frön. Jag hade sesamfrön och pumpakärnor. Skåra ut bitar innan gräddningen så kan du lätt bryta brödet när det ska ätas. Grädda på 200 grader i ca 30 minuter. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - Söndag 23 juli 09:06


    Limpan ska gräddas i nästan en timme, men annars är filmjölkslimpa ett bröd som går snabbt att göra och det är bara SÅÅÅ gott. Det här blir ett väldigt smakrikt bröd med de olika fröerna i, och väldigt saftigt. Bäst skivor får man såklart om...

Av Pernilla Nyberg - Onsdag 12 juli 17:09


    Det här är ett snabbt bröd du enkelt blandar ihop och gräddar i stekpannan för att snabbt få ett nygräddat bröd till frukost.   1 bröd 1 dl teffmjöl 1/2 dl krossat bovete 1 dl bovetemjöl 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 1 tsk fly...

Av Pernilla Nyberg - Lördag 8 juli 20:16


    Ibland är det enklaste det allra godaste. Jag säger bara: supergott, superenkelt och superknaprigt.    En plåt 1/2 dl dinkelflingor 1/2 dl solroskärnor 1/2 dl pumpakärnor 1/2 dl sesamfrön 1/2 dl linfrön 1 dl siktat dinkelmjöl...

Av Pernilla Nyberg - Måndag 26 juni 07:54


  Långjäst bröd ger en underbar smak och att det gräddas i en gryta gör att det får en fantastisk skorpa. Det är ett bröd det är enkelt att lyckas med. Lätt att baka och få ingredienser.   1 Bröd 1/4 pkt jäst 2,5 dl vatten 1 tsk salt 1...

Av Pernilla Nyberg - Fredag 23 juni 10:03


     Jag passar på att lägga in receptet på rågknäcket ifall någon har lite tid kvar nu på midsommarafton och vill göra detta knäckebröd.    2 små plåtar 1/4 pkt jäst 2,5 dl ljummet vatten 1/2 tsk salt 1 tsk mortlad anis och fänkål 1/...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bakahemma med Blogkeen
Följ bakahemma med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se