Direktlänk till inlägg 30 januari 2017

Gluten- och laktosfritt rotfruktsbröd

Av Pernilla Nyberg - Måndag 30 jan 18:51

 

Är du känslig för gluten och laktos är det här brödet ett tips på ett riktigt gott och saftigt bröd. Det är både morot och palsternacka i, som ger brödet dess saftighet och dess goda smak. Att det dessutom kalljäser gör det busenkelt att göra.


En liten långpanna 

25 gram jäst

5 dl ljummet vatten

1 msk honung

1 msk rapsolja

1 tsk salt

1 dl grovriven morot

1 dl grovriven palsternacka

1/2 dl boveteflingor

1/2 dl chiafrön

1 dl majsmjöl

1 dl bovetemjöl

2 dl sojamjöl


Lös upp jästen i ljummet vatten och kör sedan ihop det med övriga ingredienser i en degblandare. Låt stå med plastfilm över i kylskåp över natten. Ta fram det på morgonen och tryck ut degen i en långpanna. Låt jäsa med bakduk över i en timme. Pensla på lite vatten och strö över valfria frön. Jag hade sesamfrön och pumpakärnor. Skåra ut bitar innan gräddningen så kan du lätt bryta brödet när det ska ätas. Grädda på 200 grader i ca 30 minuter. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - Söndag 28 maj 11:39


                    Magsjukan är över och vi har haft några underbara dagar med både poolhäng och strandhäng. Snart väntar en ny vecka med jobb. Jag har inte varit där på en och en halv vecka så jag har verkligen fått semesterfeeling. In...

Av Pernilla Nyberg - Fredag 26 maj 09:31


  För er som älskar fröknäcke är det här ytterligare en god variant som jag gjort av min hemgjorda müsli och haft i kryddor. Fröna kan varieras efter eget önskemål, likaså kan kryddorna väljas efter tycke och smak. Jag tror även receptet kan följ...

Av Pernilla Nyberg - Fredag 19 maj 17:06


  Vilket underbart väder vi fått. Jag älskar värme, så det här passar mig perfekt. Johannes stackaren däremot spydde hela natten och har hållit sig inne i stort sett hela dagen. Han mår lite bättre nu och har fått i sig en glass och lite saftsoppa...

Av Pernilla Nyberg - Torsdag 18 maj 15:30


    Det här supergoda nötbrödet antingen gillar man eller ratar man. Jag älskar det, men det är ett speciellt bröd med enbart frön och nötter, olja och ägg.    Ett bröd 4 ägg 1 dl solroskärnor 1 dl pumpakärnor 1 dl hela linfrön 1 d...

Av Pernilla Nyberg - Måndag 15 maj 16:39


  Jag älskar knäckebröd, eller i alla fall när det är hembakat. Det här var riktigt gott och som tur var gjorde jag tre hela plåtar. Alexander och jag verkar vara av samma sort när det gäller smaker. Det är faktiskt intressant, för han har ingen l...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bakahemma med Blogkeen
Följ bakahemma med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se