Direktlänk till inlägg 19 februari 2017
Grovt bröd är helt i min smak, jag älskar det här brödet. Det är kompakt och ger rejält med tuggmotstånd. Hålet i mitten gör att de blir lite roligare, och visst är de fina? Jag gjorde brödet på surdeg som rörts ihop bara två dagar före bakdagen och därför tillsätts lite jäst i degen.
10 kakor
Dag 1
1,5 dl kokande vatten
1 dl grovt rågmjöl
Dag 2
1 dl ljummet vatten
1 dl grovt rågmjöl
Dag 3
2,5 dl ljummet vatten
1/4 pkt jäst
1 msk salt
1/2 msk kummin
ca 7-8 dl grovt rågmjöl
Dag 1, koka upp vatten och häll det över rågmjölet. Rör om och ha upp smeten i en burk med lock. Locket behöver inte skruvas på.
Dag 2, rör ner ljummet vatten och rågmjöl i surdegen från igår.
Dag 3, smula jäst i en bunke. Lös upp jästen i ljummet vatten. Rör ner surdegen, salt, kummin och mjöl. Strö över rågmjöl och täck med bakduk. Jäs i en timme. Dela degen i 10 bitar. Rulla dem till bollar och kavla ut runda kakor, ca 10 cm i diameter. Strö över lite rågmjöl. Gör hål i mitten. Jäs under bakduk i 30 minuter. Nagga kakorna och grädda i ca 15 minuter på 200 grader.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 |
||||||||
|