Direktlänk till inlägg 29 mars 2017

Paraknäcke

Av Pernilla Nyberg - 29 mars 2017 20:45

   

Paranötter och brödkryddor blandat med massa frön gör att det här knäcket smakar helt fantastiskt. Jag älskar det. Så här såg min frukost ut i morse. Nygjort knäcke med skinka, ost och grönsaker. En kopp varm te och naturell yoghurt med banan och hemmagjord müsli. Kände mig på topp efter löpturen på 12 kilometer. Sov så oerhört dåligt i natt. Johannes kommer in till oss varje natt och han ligger absolut inte still. Dessutom snarkar han, så det är omöjligt att sova bra. Hoppas denna natt blir bättre. Jag har fastnat för "Innan vi dör" och har börjat kolla lite varje kväll på SVT play. Detta gör det kanske inte lättare att sova..


En plåt

2 dl grahamsmjöl

1 dl fiberhavregryn

1/2 dl kruskakli

1/2 dl vetekross

1 dl pumpakärnor

1 dl sesamfrön

1/2 dl hackade paranötter

1 tsk salt

2 tsk hel fänkål

2 tsk hel anis

1/2 dl rapsolja

3 dl vatten


Blanda enkelt samman alla ingredienser och kavla ut smeten mellan två bakplåtspapper. Sporra ut bitar och grädda på 175 grader i ca 30 minuter. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar i åtminstone 30 minuter till. Låt svalna och bryt itu bitarna. 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards