Direktlänk till inlägg 7 maj 2017
Det här blev bra. Riktigt bra. Kaffe och rostade frön och nötter som ingredienser blev en riktig hit med stor åtgång. Alexander har börjat tycka kaffe är gott att dricka så han var snabb med provsmakningen av knäcket med en kopp kaffe till. Det doftade underbart gott i huset av dessa aromer. Dessutom enkelt att göra med liten tidsåtgång.
En plåt
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl hasselnötter
1 dl paranötter
1 tsk salt
1/2 dl rapsolja
1 dl durramjöl
1 dl teffmjöl
1 msk psylliumfrön
2 dl hett kaffe
Börja med att hacka nötterna. Rosta dem och alla frön i en torr stekpanna. Rör ihop alla ingredienser och häll smeten på ett bakplåtspapper. Tryck ut den så gott det går och kavla den genom att lägga ett bakplåtspapper ovanpå smeten. Lägg det på en plåt och skär i lagom stora bitar. Grädda i 25 minuter på 175 grader. Stäng av ugnen och låt knäcket stå kvar på eftervärme i ungefär en timme. Bryt i bitar när knäcket har svalnat helt. Ät och njut över en kopp kaffe.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 | |||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|