Direktlänk till inlägg 26 maj 2017
För er som älskar fröknäcke är det här ytterligare en god variant som jag gjort av min hemgjorda müsli och haft i kryddor. Fröna kan varieras efter eget önskemål, likaså kan kryddorna väljas efter tycke och smak. Jag tror även receptet kan följas i mängd om man önskar annat mjöl eller om detta kanske inte finns hemma. Det är det som är så bra med fröknäcke, det går att variera i det oändliga.
2 plåtar
1/2 dl vardera av solros, pumpa, lin, sesam och chiafrön, boveteflingor, vetekross, rågkross och rågflingor
1 tsk salt
1/2 msk paprikapulver
1/2 msk basilika
1/2 dl rapsolja
1 dl rismjöl
1 dl durramjöl
2 1/2 dl kokhett vatten
Rör samman alla ingredienser och avsluta med att hälla i det kokande vattnet. Se till så att det blir ordentligt blandat. Kavla ut smeten på två olika bakplåtspapper. Lättast är att använda ytterligare ett bakplåtspapper att kavla på. Ha upp dem på plåtar, nagga lite lätt och skär i lagom stora bitar som lätt går att bryta isär efter gräddningen. Grädda i ungefär 30 minuter på 175 grader.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 | |||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|