Direktlänk till inlägg 11 juni 2017
Igår bjöd vi på en trerätters middag med mina föräldrar och våra underbara grannar. Självklart hade vi egengjort bröd till, både knäckebröd och nybakat valbötsbröd. En fräsch sallad stod också på bordet. Utöver det bestod menyn av:
Förrätt
Räkcoctail med Rhode island
Varmrätt
Rökt vildsvin med hasselbackspotatis, beasås, avokadodressing och pepparrotsdressing
Dessert
Nougatcheesecake
Jag hade fått vildsvin av en kollega. Jag hade faktiskt aldrig ätit det tidigare. Det var jättegott och det vill jag gärna äta igen. Det kändes som om det var uppskattat av alla. Inte bara vildsvin utan hela menyn blev toppen!
Här kommer receptet på det saftiga valbötsbrödet.
2 bröd
25 gram jäst
6 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 msk brödsirap
1 msk honung
1 msk rapsolja
1/2 dl kruskakli
2 dl grahamsmjöl
ca 7-8 dl vetemjöl
3 dl hela valnötter
Lös upp jästen i lite av vattnet. Häll i resterande vatten och kör i degblandare ihop med alla andra ingredienser utom valnötter. Kör tills degen känns smidig. Ha i valnötterna. Kör degblandaren lite till och låt degen jäsa under bakduk i 2 timmar. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den ordentligt med lite mer mjöl. Forma 2 limpor. Snitta bröden och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk i ytterligare 30 minuter. Grädda på 200 gradet i ca 30 minuter.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | ||||||
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 | 11 | |||
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|