Direktlänk till inlägg 23 juni 2017
Jag passar på att lägga in receptet på rågknäcket ifall någon har lite tid kvar nu på midsommarafton och vill göra detta knäckebröd.
2 små plåtar
1/4 pkt jäst
2,5 dl ljummet vatten
1/2 tsk salt
1 tsk mortlad anis och fänkål
1/2 dl rapsolja
3 dl grovt rågmjöl
2 dl rågsikt
Lös upp jästen i lite av vattnet och kör allt i en degblandare till en ganska lös, men ändå inte alltför kladdig, deg. Jäs under bakduk i 45 minuter. Kavla ut degen direkt på 2 bakplåtspapper genom att strö över lite mjöl och ha ett bakplåtspapper över degen och kavla på pappret. Ha ev på lite mer mjöl och avsluta med att kavla med kruskavel. Skär i bitar. Grädda på 200 grader i ca 15 minuter. Är knäcket lite mjukt, så låt knäcket stå kvar i eftervärmen.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | ||||||
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 | 11 | |||
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|