Direktlänk till inlägg 30 september 2017

Rårislimpa

Av Pernilla Nyberg - Lördag 30 sept 16:43

 

Jag har aldrig bakat bröd med ris i tidigare, men det blev riktigt bra. Riset och fröerna ger brödet ett härligt och gott tuggmotstånd. Riset ska skållas innan det går att baka brödet, så det krävs lite planering. Det är både vanlig jäst och surdeg i, vilket ger brödet dess goda surdegskaraktär. 


1 limpa


dag 1

1 1/4 dl kokhett vatten

1 dl råris

1/2 dl solroskärnor

1 msk hela linfrön

3/4 dl pumpakärnor

1 tsk salt


dag 2

1/2 pkt jäst

1 dl surdeg

1 1/4 dl ljummet vatten

skållningen

1/2 dl mörk sirap

3 dl grovt rågmjöl

1 1/4 dl fullkornsvetemjöl


Koka upp vatten och skålla alla ingredienser dag 1. Täck med plastfilm och låt stå över natten. Dag 2, lös upp jästen i ljummet vatten och blanda samman alla ingredienser till en ganska lös smet. Jäs under bakduk i 60 minuter. Smörj en form och häll i smeten. Gör några fina snitt och strö över lite rågmjöl och ev lite linfrön. Grädda på 200 grader i ca 40 minuter. Låt svalna något innan du skär upp det. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - Måndag 18 dec 07:59


  Bröd med rårörda lingon. Det blev ett populärt bröd. Jag tänkte att jag skulle ha lite kvar till jul och skinkmackan, men det tog slut. Hela familjen älskade brödet och igår hade vi familjemiddag med kalkon på menyn. Självklart hade vi nybakad b...

Av Pernilla Nyberg - Torsdag 14 dec 18:58


  Har ni inte provat det här tidigare är det dags nu. Kaffe och rågmalt är huvudingredienserna i detta fantastiska knäckebröd. Jag älskar det och barnen älskar det. Lätt att göra är det också.    En plåt 1 dl rågmalt 1/2 dl fyrkornskross ...

Av Pernilla Nyberg - Tisdag 12 dec 20:10


  Ett neutralt, sprött och alldeles underbart gott Knäcke för alla som gillar fröknäcken. Förra veckan skulle Mattias bjuda sina kollegor på frukost. Jag gjorde det här knäcket till dem och det gick i alla fall åt.    En plåt 0,5 dl hela lin...

Av Pernilla Nyberg - Söndag 10 dec 18:56


  Vad är en helg utan nygräddat bröd till frukost? Det här brödet är fantastiskt gott och jag har bakat det många gånger. Håller ni inte med om att det ser riktigt frestande ut?    Ett bröd 2,5 dl vetemjöl 1,5 dl grahamsmjöl 1,5 dl grovt...

Av Pernilla Nyberg - Fredag 8 dec 20:44


   Det här blev snabbt barnens favorit. Inte så konstigt, det är ett lätt vitt bröd som nästan smälter i munnen. Gott med bara smör på, eller varför inte en ostskiva?         20 st 50 g smör 5 dl ljummet vatten 50 g jäst 3 msk ljus sira...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bakahemma med Blogkeen
Följ bakahemma med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se