Direktlänk till inlägg 30 september 2017

Rårislimpa

Av Pernilla Nyberg - 30 september 2017 16:43

 

Jag har aldrig bakat bröd med ris i tidigare, men det blev riktigt bra. Riset och fröerna ger brödet ett härligt och gott tuggmotstånd. Riset ska skållas innan det går att baka brödet, så det krävs lite planering. Det är både vanlig jäst och surdeg i, vilket ger brödet dess goda surdegskaraktär. 


1 limpa


dag 1

1 1/4 dl kokhett vatten

1 dl råris

1/2 dl solroskärnor

1 msk hela linfrön

3/4 dl pumpakärnor

1 tsk salt


dag 2

1/2 pkt jäst

1 dl surdeg

1 1/4 dl ljummet vatten

skållningen

1/2 dl mörk sirap

3 dl grovt rågmjöl

1 1/4 dl fullkornsvetemjöl


Koka upp vatten och skålla alla ingredienser dag 1. Täck med plastfilm och låt stå över natten. Dag 2, lös upp jästen i ljummet vatten och blanda samman alla ingredienser till en ganska lös smet. Jäs under bakduk i 60 minuter. Smörj en form och häll i smeten. Gör några fina snitt och strö över lite rågmjöl och ev lite linfrön. Grädda på 200 grader i ca 40 minuter. Låt svalna något innan du skär upp det. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - Fredag 2 feb 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - Söndag 28 jan 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - Lördag 27 jan 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - Lördag 27 jan 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - Lördag 27 jan 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bakahemma med Blogkeen
Följ bakahemma med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se