Direktlänk till inlägg 8 oktober 2017

Surdegsknäcke med äpple

Av Pernilla Nyberg - 8 oktober 2017 10:57

 

Det har verkligen blivit höst. Den här helgen har varit både kall och regnig. Igår var en sådan där riktigt tråkig städdag, men som man behöver ibland. Jag passade även på att fylla på knäckebrödet här hemma eftersom det började ta slut. Jag hade lite surdeg kvar som jag gärna ville använda.


En plåt


Dag 1

0,5 dl helt bovete

0,5 dl fyrkornskross

2,5 dl kokande vatten


Skålla bovete och krossen kvällen innan så att det får stå i en bunke över natten i rumstemperatur. 


Dag 2

1 dl rågsurdeg

skållningen från dagen innan

1 msh flytande honung

1 msh rapsolja

ett halvt skalat och grovrivet äpple

1 msk solroskärnor

1 msk hela linfrön

1 msk pumpakärnor

1 dl sesamfrön

2 dl grovt rågmjöl

1 dl lantbrödsmjöl fyra sädesslag

1 tsk salt


Blanda samman alla ingredienser. Degen skall vara ganska lös, men ändå hanterbar. Bättre att tillföra mer mjöl senare. Låt vila under bakduk i en halvtimme. Ta upp smeten på ett bakplåtspapper och tryck ut den med en slickepott litegrann. Strö över ganska mycket rågmjöl så att det inte är så kladdigt. Lägg ett bakplåtpapper över och kavla. Strö över flingsalt och kummin och kavla in det i degen. Avsluta med kruskavel. Skär ut bitar och grädda knäcket på 200 grader i ca 20 minuter. Låt plåten stå kvar på eftervärme, gärna i en timme. Kolla så att knäcket inte är segt. Jag tog ut och bröt isär knäcket, vände på dem och körde in dem ytterligare 5 minuter för att det skulle bli hårt. På så vis blev mitt knäcke perfekt, men det beror så mycket på vilken ugn man har, hur lång tid som behövs. Se så gott det ser ut! 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards