Direktlänk till inlägg 18 oktober 2017

Rågmaltsknäcke

Av Pernilla Nyberg - Onsdag 18 okt 12:58

 

Att göra knäckebröd på rågmalt gick hur bra som helst. Det blev dessutom hur gott som helst. Jag passar på att lägga in receptet idag när jag ändå är hemma med Johannes. Han har varit lite småförkyld några dagar och lät riktigt rosslig i halsen i morse. Både han själv och jag trodde nog det var värre än vad det var, för han har varit pigg hela dagen och säger att han kan gå till skolan i morgon. Han ville till skolan redan på förmiddagen och tyckte jag skulle skjutsa dit honom. Så rolig är alltså mamma att umgås med.... Fast jag förstår honom, jag har suttit vid datorn och jobbat fram tills nu.


Receptet var det....


2 (små plåtar)

1/4 pkt jäst

2 1/2 dl ljummet vatten

1 tsk salt

2 msk mörk sirap

1/4 dl hela linfrön

1/2 dl solroskärnor

2 msk rapsolja

1 dl mald rågmalt

5 dl grovt rågmjöl


Lös upp jästen i vattnet och rör samman alla ingredienser. Jäs under bakduk i en timme. Dela degen på hälften och ha upp varje del på på varsitt bakplåtspapper. Det kan underlätta att ha lite mjöl på pappret och även en del mjöl till själva utkavlingen. Tryck först ut degen med händerna eller en slickepott eller liknande. Lägg ett bakplåtspapper över degen och kavla ut den mellan papperen. Strö på sesamfrön och kavla in dem lite lätt. Avsluta med kruskavel och skär ut lagom stora bitar. Grädda på 175 grader i ca 20 minuter och låt knäcket stå kvar i minst 30 minuter på eftervärmen. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - Måndag 18 dec 07:59


  Bröd med rårörda lingon. Det blev ett populärt bröd. Jag tänkte att jag skulle ha lite kvar till jul och skinkmackan, men det tog slut. Hela familjen älskade brödet och igår hade vi familjemiddag med kalkon på menyn. Självklart hade vi nybakad b...

Av Pernilla Nyberg - Torsdag 14 dec 18:58


  Har ni inte provat det här tidigare är det dags nu. Kaffe och rågmalt är huvudingredienserna i detta fantastiska knäckebröd. Jag älskar det och barnen älskar det. Lätt att göra är det också.    En plåt 1 dl rågmalt 1/2 dl fyrkornskross ...

Av Pernilla Nyberg - Tisdag 12 dec 20:10


  Ett neutralt, sprött och alldeles underbart gott Knäcke för alla som gillar fröknäcken. Förra veckan skulle Mattias bjuda sina kollegor på frukost. Jag gjorde det här knäcket till dem och det gick i alla fall åt.    En plåt 0,5 dl hela lin...

Av Pernilla Nyberg - Söndag 10 dec 18:56


  Vad är en helg utan nygräddat bröd till frukost? Det här brödet är fantastiskt gott och jag har bakat det många gånger. Håller ni inte med om att det ser riktigt frestande ut?    Ett bröd 2,5 dl vetemjöl 1,5 dl grahamsmjöl 1,5 dl grovt...

Av Pernilla Nyberg - Fredag 8 dec 20:44


   Det här blev snabbt barnens favorit. Inte så konstigt, det är ett lätt vitt bröd som nästan smälter i munnen. Gott med bara smör på, eller varför inte en ostskiva?         20 st 50 g smör 5 dl ljummet vatten 50 g jäst 3 msk ljus sira...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bakahemma med Blogkeen
Följ bakahemma med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se