Direktlänk till inlägg 5 november 2017
Igår bakade jag detta supergoda Rågmaltsbröd. Rågmalt ger ett härligt tuggmotstånd och en god smakkaraktär. Eftersom jästiden är ganska lång tar det lite tid att få brödet färdigt. För mig, som är uppe med tuppen varje morgon, är det inget problem. Det var perfekt att göra ordning degen och sedan ge sig ut för en joggingrunda. Medan brödet gräddades passade jag på att duscha och göra lite annat småplock. Hela huset doftade underbart att nygräddat bröd när det var dags för frukost.
Ett bröd
1/2 pkt jäst
5 dl naturell yoghurt
2 tsk salt
4 msk mörk brödsirap
1/2 dl hela linfrön
1 dl solroskärnor
4 msk rapsolja
2 dl rågmalt
3 dl grovt rågmjöl
3 dl fullkornsvetemjöl
Lös upp jästen i yoghurten och blanda samman alla ingredienser. Det går hur bra som helst att göra det för hand eftersom degen ska vara ganska lös. Täck den med en bakduk och jäs i 1 1/2 timme. Olja en brödform och häll över degen. Gör några snitt och strö över lite sesamfrön. Grädda på 175 grader i ca en timme.
Brödfatet påfyllt med olika knäckebröd. Beroendeframkallande, kan jag lova.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 | ||||||
|