Direktlänk till inlägg 14 november 2017
Tomat och timjandoft i hela huset gjorde att barnen trodde jag gjorde pizza. Tyvärr inte, men de tyckte resultatet av det här knäckebrödet dög gott. Det blev inte mycket kvar efter vår måltid som förutom morotssoppa även bestod av pannkakor som barnen (såklart) älskar.
En plåt
1 dl pumpakärnor
2 dl solroskärnor
1 tsk salt
1 tsk timjan
2 msk tomatpure
2 msk rapsolja
2 dl majsmjöl
1 dl kokhett vatten
Det här är ett enkelt knäckebröd som vem som helst kan göra utan större ansträngning. Alla ingredienser blandas samman med en slev eller slickepott. Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg sedan ytterligare ett ovanpå. Kavla och nagga. Skär i bitar med en vass kniv eller liknande. Grädda i mitten av ugnen på 180 grader i runt 25 minuter. Låt stå kvar i eftervärmen i åtminstone en halvtimme. Nu ska knäcket vara tillräckligt hårt. Låt svalna och njut av det väldoftande knäcket.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 | ||||||
|