Direktlänk till inlägg 20 november 2017

Grissini

Av Pernilla Nyberg - 20 november 2017 20:33

   


I lördags fyllde Alexander 5 år och jag var tyvärr inte hemma och firade honom just den dagen. Istället var jag i Göteborg med det härliga tjejgänget som var i Palma tillsammans, i september. I maj åker de flesta av oss, och massa nya tjejer, till Paris. Ska bli så kul. Jag har aldrig varit i Paris. I vilket fall, så firade vi Alexander stort i fredags istället. Vi bjöd på ost-och charkbuffe med sallad, dressing och massa bröd jag hade bakat. Självklart var det fika efteråt med massa olika sötsaker och tårta. Grissini var ett av tillbehören eftersom jag tycker det passar till en buffé. 


Ca 25 st

1/4 pkt jäst

1 1/2 dl ljummet vatten

1/2 msk rapsolja

1/2 tsk salt

1/2 msk oregano

ca 3-4 dl vetemjöl


Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löst sig. Blanda i övriga ingredienser och rör ihop till en smidag deg. Jäs i 40 minuter. Rulla ut 25 st smala längder. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och jäs under bakduk i 15 minuter. Pensla med vatten och strö över lite flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i 7-9 minuter på 250 grader. Låt dem svalna. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards