Direktlänk till inlägg 20 december 2017
Tekakor är ju aldrig fel och den här gången blandade jag i havrekli och lite linfrön. De blev både saftiga och goda. Det är ett perfekt bröd för barnen.
16-20 st
50 gram jäst
5 dl ljummen mjölk
100 gram rumsvarmt smör
1 tsk salt
2 dl havrekli
2 dl hela linfrön
6 dl fullkornsvetemjöl
4-6 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen smidig i maskin. Jäs under bakduk i en timme. Dela degen i 16-20 bitar beroende på hur stora tekakor du vill ha. Rulla till runda bollar och kavla ut dem till ca 1 cm tjocka kakor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga med gaffel. Jäs under bakduk i ytterligare 30 minuter. Grädda på 200 grader i ca 10 minuter.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 | |||
11 |
12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 |
20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|