Direktlänk till inlägg 26 december 2017
Det här fina brödet åt vi på julaftons morgon och det fanns även på julbordet till kvällen. Julafton kräver, enligt mig, ett riktigt Juligt bröd med kryddor och smaker av jul. Det här har både kanel och kryddnejlikor, dadlar och fikon. Hoppas ni alla har haft en fantastisk jul. Hur mysigt det än är, är det faktiskt ganska skönt när allt stök är över. Redan nu känns det som om jag varit ledig i flera veckor. Våra killar är väldigt bråkiga, så det är inte alltid så roligt här hemma.
Ett bröd
1 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
1/2 msk bikarbonat
1/2 msk pomeransskal
1/2 msk salt
1/2 msk ingefära
1/2 msk kryddnejlika
1/2 msk kanel
1/2 msk mortlad anis
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl hackade hasselnötter
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl hackade dadlar
1/2 dl hackade fikon
1 dl mörk brödsirap
3 dl filmjölk
Det är många ingredienser, men ett väldigt lätt bröd att göra, eftersom det inte behöver jäsa. Alla ingredienser blandas samman till en ganska lös smet. Smörj en avlång forn och häll i smeten. Skär några dadlar och fikon att garnera med. Grädda på 175 grader i ca en timme.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 | |||
11 |
12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 |
20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|