Direktlänk till inlägg 27 januari 2018
Fröknäcke är ju oerhört gott och fascinerande enkelt att göra själv. Här kommer ett recept som tyvärr inte är helt glutenfritt, men som man kan välja bort ingredienser med gluten och lägga till mer frön och nötter om man vill. Eller så väljer man en glutenfritt recept från början. Finns massor här på bloggen.
En plåt
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl vetegroddar
1/2 dl vetekross
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solroskärnor
1 dl havrekärnor
1/2 tsk salt
3 msk rapsolja
2 dl rismjöl
1/2 dl sojamjöl
3 dl kokande vatten
Blanda alla ingredienser och kavla ut mellan två bakplåtspapper. Skär i bitar. Grädda på 175 grader i ca 40 minuter. Knäcket blir bara bättre om det får stå kvar i eftervärmen en timme. Som vanligt, håll koll på ugnen så att inte knäcket bränns. Alla ugnar är olika.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 | |||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|