Direktlänk till inlägg 27 januari 2018
Quinoa i Knäcke fungerar utmärkt. Blandat med smakrika kryddor blir det perfekt.
En plåt
1/2 dl dinkelflingor
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl chiafrön
1 dl pumpakärnor
1 1/2 dl havregryn
1/2 tsk salt
1/2 msk spiskummin
1/2 msk koriander
3 msk rapsolja
2 1/2 dl fullkornsdinkelmjöl
1 dl quinoa
3 dl kokande vatten
Blanda samman ingredienserna och kavla ut mellan två bakplåtspapper. Ha på plåt, skär ut lagom stora bitar och grädda. 175 grader i ca 40 minuter brukar passa bra för att få ett hårt knaprigt Knäcke. Nästan alltid låter jag plåten stå kvar i ugnen på eftervärme. Ska jag inte äta det direkt kan det stå kvar över natten.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 | |||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|