Direktlänk till inlägg 27 januari 2018
Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än vanligt vitt bröd. Det här brödet började jag förbereda igår kväll eftersom det ska stå till sig några timmar. Det blev perfekt att låta det jäsa medan jag tog en löptur i morse. Om man nu kan kalla det löptur, sakta jogg kanske. Jag har inte kunnat springa på nästan två månader eftersom jag har haft, och har fortfarande, lite problem med höfterna. Nu kan jag springa sakta, men jag kan inte ta ut stegen, så det blir väldigt försiktigt.
Ett bröd
Dag 1
2 dl rågkross
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solroskärnor
1 msk salt
1/2 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål
2 1/2 dl starkt kaffe
Skålla ingredienserna med kaffet och plasta in bunken. Låt vila över natten eller i 6-12 timmar.
Dag 2
1/2 pkt jäst
1 dl ljummet vatten
skållningen
2 msk honung
4 dl grovt rågmjöl
1 dl rågsikt
Blanda och jäs under bakduk i en timme. Häll upp i en smord och mjölad form. Strö över lite mjöl och tryck i lite pumpsakärnor. Grädda på 200 grader i ca en timme:
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 | |||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|