Direktlänk till inlägg 17 augusti 2014

Knäckebröd blev söndagens bak

Av Pernilla Nyberg - 17 augusti 2014 13:26

 

Var sugen på ett hårt bröd och hittade ett recept på knäckebröd på www.kokaihop.se. Rörde ihop det medan barnen åt pizzan från igår. 


2 dl majsmjöl

0,5 dl solroskärnor

0,5 dl pumpakärnor

0,5 dl sesamfrön

0,5 dl linfrön

0,5 tsk salt

0,5 dl rapsolja

2 dl kokande vatten


I originalreceptet var det enbart solroskärnor och sesamfrön med tips om att man kunde blanda, så det gjorde jag. Alla ingredienser blandades och rördes ihop med kokande hett vatten sist. Bredde ut det på en plåt med smörpapper och stoppade in i ugnen i ca 1 timme på 150 grader. Att göra smeten gick på 2 minuter, så det var verkligen enkelt och smidigt att göra. Och jättegott! Blev riktigt krispigt och hårt. Detta recept är glutenfritt även om det inte var ett måste för min del att det skulle vara det. Mycket godare än köpt knäckebröd blev det i alla fall. Receptet ger bara en plåt, vilket jag tycker är perfekt som hellre bakar ofta och istället har färskt bröd. Eftersom detta var både gott och enkelt kommer jag garanterat att göra detta igen. Perfekt vid middagsbjudning när man vill ha hårt bröd till maten. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards