Direktlänk till inlägg 12 december 2017
Ett neutralt, sprött och alldeles underbart gott Knäcke för alla som gillar fröknäcken. Förra veckan skulle Mattias bjuda sina kollegor på frukost. Jag gjorde det här knäcket till dem och det gick i alla fall åt.
En plåt
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl krossat bovete
0,5 dl boveteflingor
1 tsk salt
1 dl bovetemjöl
0,5 dl rapsolja
1 dl kokande vatten
Blanda samman ovanstående till en kladdig massa och kavla ut smeten mellan två bakplåtspapper. Avsluta med kruskavel. Skär i bitar och grädda i ca 15 minuter på 180 grader. Eftersom jag gjorde det här på kvällen lät jag plåten stå kvar i ugnen på eftervärmen tills morgonen efter. Då var det lätt att bryta isär bitarna.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 | |||
11 |
12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 |
20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|